04 d’octubre 2010

Concurs de recerca i creació de les Festes Decennals

La Comissió Decennals a les Escoles ha presentat aquesta setmana el concurs de recerca i creació de les Festes Decennals adreçat als alumnes de les escoles i instituts de Valls i comarca.
Es tracta d’una iniciativa que, segons anunciava l’alcalde de Valls, Albert Batet, permetrà que els xiquets, xiquetes i joves de la comarca coneguin la història de les Festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela, especialment, aquells escolars que són nouvinguts a l’Alt Camp i provenen d’altres indrets, però també els qui no han viscut cap Decennals o gairebé no en tenen cap record perquè eren molt petits. “És una manera d’integrar millor les persones d’altres llocs i també la gent jove, perquè aprenguin què són les festes”, comentava Batet. D’aquesta manera, es pretén que els més joves que formen part de les escoles i instituts de la comarca s’impliquin en les Festes Decennals.
Per una banda, hi ha el Cartell de Premis de Recerca i Creació per a xiquets i xiquetes, adreçat als alumnes d’educació infantil i ensenyament primari. Els recursos que cal utilitzar són murals, dossiers, creació artística, noves tecnologies, prosa o poesia. Els treballs que es presentin han de ser inèdits i han de tractar d’un tema relacionat amb la comarca de l’Alt Camp (a excepció de la prosa i la poesia, que són de temàtica lliure). Aquests es podran fer de manera individual o col·lectiva, segons s’indica a les bases.
Pel que fa a les bases del Cartell de Premis per a Joves, s’adreça als alumnes de secundaria, obligatòria i postobligatòria, i compta amb unes característiques similars a les de l’anterior grup.
El que destaca d’enguany com a novetat i que no es va fer en les Decennals anteriors és l’elaboració d’un treball d’escola i també la modalitat de noves tecnologies (pàgines web, blocs, etc.) que, davant la importància que tenen en el dia a dia dels joves d’avui, s’ha cregut oportú afegir-ho.
El jurat serà integrat per persones vinculades als camps educatiu, literari, artístic i tecnològic de les nostres comarques i els premis seran lliurats el dia 28 de gener, en un acte que obrirà el programa de les Festes Decennals i que es farà al nou pavelló del Fornàs.
Els premis que s’atorgaran no seran de caràcter monetari, sinó que seran obsequis escollits d’acord amb l’edat del participant.
El termini per presentar els treballs és el 30 de novembre al Centre de Recursos Pedagògics de l’Alt Camp i, un cop finalitzat, tots aquests s’exposaran a l’Arxiu Municipal.

Dossier pedagògic

La Comissió Decennals a les Escoles va aprofitar la roda de premsa d’anunciació del concurs per a presentar un dossier pedagògic per treballar a les aules, que té l’objectiu d’acostar les Decennals als més joves.
Aquest dossier, que serà finalitzat pels voltants de Santa Úrsula, es podrà treballar abans i també després de les Festes Decennals i permetrà als escolars conèixer més detalls sobre la ciutat i les seves tradicions com poden ser, per exemple, la Mare de Déu, els castells o el seguici.

Font: El Vallenc 24/09/2010

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada