10 d’octubre 2010

Comissió d'actes Religiosos .

Les Festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela 2011 tenen ja els preparatius de la major part dels actes religiosos de les celebracions enllestits. A més, s’intensifiquen també les activitats programades en el marc de l’Any Jubilar que Valls celebra des del passat 24 de gener i que es reprenen amb força. Ahir al vespre, per exemple, es va encetar el cicle de debats “Diàlegs”, que va comptar amb la participació de l’activista per la pau i justícia internacional, Arcadi Oliveres.

L’Any Jubilar de la Mare de Déu de la Candela marca bona part dels treballs que impulsa la Comissió d’Actes Religiosos de les Decennals. Així, a la missa a la Mare de Déu -cada dissabte a les 10 del matí i el dia 2 de cada mes a 2/4 de 8 del matí- que se celebra des del gener s’hi afegeixen les pregàries i oficis de grups de fora de Valls i de la mateixa ciutat, que celebren periòdicament a la capella de la Mare de Déu. Fins ara, una trentena de grups de la ciutat i de fora han visitat l’església de Sant Joan per venerar la imatge de la Mare de Déu de la Candela. En molts casos aquesta visita, amb esperit de pelegrinatge, ha estat precedida per la visita a la Mare de Déu del Lledó i del Roser.

A més del cicle “Diàlegs”, s’està impulsant un itinerari per les sis esglésies amb advocació mariana de Valls: el Santuari del Lledó, la Capella del Roser, els monestirs de la Presentació i de les Monges Mínimes i les esglésies del Carme i de Sant Joan.

Tot el conjunt d’actes de l’Any Jubilar tenen com a finalitat la preparació de les Decennals de 2011 i, com a efemèride principal, commemoren els cent anys de la coronació canònica de la imatge de la Mare de Déu, que va tenir lloc a les festes de 1911.

Una de les activitats prèvies a les Decennals més especials serà aquest mateix mes d’octubre, en concret el dijous dia 21, data a partir de la qual la Comissió d’Actes Religiosos convida un centenar de famílies a fer una pregària cada dia a la Mare de Déu amb la Novena, bé sigui a casa seva o la capella de la Candela de l’església de Sant Joan.

També està projectat un itinerari a peu per les ermites amb advocacions diverses de la Mare de Déu de l’Alt Camp. Itinerari que acabaria a la Candela de Valls.

Bisbes i abats
Els preparatius de cara ja a les Decennals tenen una part destacada amb la novena a la Mare de Déu que se celebraran entre el 29 de gener i el 6 de febrer de 2011. En aquest sentit, s’ha de destacar que la Comissió d’Actes Religiosos ha convidat a fer la predicació tradicional de la novena als principals representants eclesiàstics a Catalunya.

La Comissió d’Actes Religiosos també està treballant des de fa mesos amb els preparatius de la processó votiva del dia 2 a la tarda, acte religiós central de les Decennals. A hores d’ara, tot i que falten encara mesos per a la celebració de la processó, un total de vint entitats de Valls ja han confirmat la seva participació.

També està previst, dins dels dies de la novena, celebrar un acte per tots els residents i impossibilitats acollits en les residències de Valls i en les famílies. S’està treballant també en programar un acte per a les famílies i per als seus fills, així com un concert de música religiosa a càrrec del mossèn Joan Àguila.

Les Festes Decennals de la Candela
Valls celebrarà, del 28 de gener al 6 de febrer de 2011, les Festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela, una de les celebracions amb més tradició i història de Catalunya. Així, des de fa més de dos segles, tots els anys acabats en “1” Valls ha celebrat de manera ininterrompuda i de generació en generació les conegudes també com a “Festes de la Llum”. Les Decennals, d’origen religiós, han esdevingut una celebració extraordinària que, cada deu anys, inclouen un ampli ventall de propostes artístiques, culturals, populars, esportives, infantils i lúdiques, entre altres. La participació dels vallencs, des de la mateixa organització, és un element que atorga gran singularitat a les Decennals.



Font: El Vallenc, 08/10/2010

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada