18 de desembre 2010

El vi de les Decennals



El nou celler Mas Bella inaugurat el passat mes d'agost, fa una aposta oferint a tots els vallencs i comarca un vi especialment elaborat i etiquetat, pensat amb les Festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela, per aquesta esdeveniment ens ofereix un vi blanc i un de negre.
El blanc amb les varietat Parellada i Macabeu i el  negre amb la varietat Ull de Llebre, un vi pensant  per gaudir-lo durant les festes Decennals

Elaborat i embotellat: Celler Mas Bella 
Zona: Masmolets D.O. Tarragona
Enòloga: Elisa Ribé

El Celler Mas Bella 

Acaba de sortir al mercat el primer vi elaborat a Masmolets. Els responsables del celler son l’Elisa Ribé com a propietària i enòloga i el seu germà David com a representant comercial.

La tradició vitícola de la família Ribé es remunta almenys a quatre generacions. Des del seu assentament a Masmolets es van dedicar a la viticultura i a l’elaboració de vi per a consum propi i venta a l’engròs.

L’Elisa, després d’haver cursat els estudis d’enologia es va animar a reprendre l’activitat que havia viscut tan d’aprop des de petita. Va modernitzar les instal·lacions de l’antic celler de la casa pairal i aquest setembre han entrat la primera collita. Els vins que estan elaborant son un blanc que tot just ha sortit al mercat, un rosat elaborat 100% amb ull de llebre a sortirà pròximament i un negre d’ull de llebre amb algo de Syrah que al ser un mitja criança el trauran a partir del mes de març.

És de destacar que les vinyes, a part de ser de propietat, són una part terreny de llicorella i que tots els ceps són de varietats tradicionals de la zona: parellades de més de 30 anys i macabeu i cartoixà (xarel·lo) en blancs i ull de llebre en negres.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada