11 d’abril 2010

Col·leccionisme

Un col·leccionista arreplega tot el marxandatge de les Decennals

Un col·leccionista vallenc recorre a través d’un blog els objectes que al llarg del darrer segle s’han realitzat relacionats amb la festa religiosa Des de segells, passant per programes d’actes, punts de llibre o un llarg reguitzell d’objectes relacionats amb les Decennals són les què ha col·leccionat al llarg de la seva vida Joan Gasull, un dels col·leccionistes més destacats de la capital de l’Alt Camp i que ja ha creat un blog per a donar-ho a conèixer.

Adverteix que l’objectiu del blog http://lesfestesdecennalsdevalls.blogspot.com/ és «donar a conèixer les festes a través de tot el material que jo tinc de les Decennals». I, de fet, navegar per el blog és també fer una passejada per la història d’aquesta celebració religiosa, que a Valls marca d’una manera ineludible el pols ciutadà.Es tracta, però, d’una feina que no s’atura i què s’anirà ampliant amb noves incorporacionsfruit de les «aportacions que em vagin fent les persones que consultin la pàgina». Però també amb les noticies que es vagin produint relacionades amb les festes. De fet, per a Gasull el més important a hores d’ara és poder recuperar la documentació i els objectes que han generat les Decennals durant aquest darrer segle.

De moment, per exemple, li manquen els programes de les festes dels 1931 i 1941. Mentre que explica que també inclourà entre el grup d’objectes unes ampolles de vi que la cooperativa de la ciutat va comercialitzar amb motiu d’unes Decennals.

Punts de llibre

Per a les properes festes votives els col·leccionistes ja tenen el primer objecte: la col·leció dels punts de llibre que s’han fet amb el logo. En breu se’n presentaran més de punts. Es tractarà d’una col·lecció amb imatges històriques sobre castells i que de ben segur que també provocaran molts adeptes.

Noticia publicada a: El Diari de Tarragona, Gemma Casalé 11/04/2010

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada