04 de febrer 2010

46 - El pressupost de la Candela


El pressupost de la Candelera, de Valls, és el més alt després del de la Mercè

El tècnic, contractat per l'Ajuntament de Valls, per gestionar les festes que es fan cada deu anys la capital de l'Alt Camp, subratlla que la trobada castellera és un objectiu que està marcat com a punt de parrtida de la Candelera del 2011.

A un any de vista de les Decennals tenim vuit grans escenaris i poca cosa més...
–«Tenim l'estructura de la festa, en què s'han marcat quins són els moments rituals, els que són essencials, com ara la baixada de la Mare de Déu des del cambril a l'altar major i el seu retorn, i també s'ha fixat quin dia es farà cadascuna de les activitats grosses: la trobada castellera, l'encesa de les lluminàries, el ball de gala, la trobada d'elements festius. La definició dels vuit escenaris s'ha fet perquè fa deu anys va ser un tema complex. Com que no es va fer prèviament, després hi va haver problemes per adequar els artistes a cada escenari, i això origina sempre un encariment de la despesa. Aquesta feina no la faig jo, sinó la Maribel Roigé, de Batall Produccions i el seu equip.»
–Abans de ser contractat per l'Ajuntament de Valls, què en sabia vostè, de les Decennals de Valls?
–«Jo, de Decennals n'he viscut tres intensament. Sóc un consumidor assidu tant dels actes de seguici de castells que tenen lloc a les Decennals des del 1981 com dels espectacles nocturns. Per tant, n'he estat un usuari.»
–I de la programació que preparen, què me'n diu?
–«Anar més avançats del que anem seria difícil perquè, llevat d'algunes coses concretes, hi ha dinàmiques en què a un any de vista és el moment oportú de prendre decisions. Per exemple, en els darrers quatre mesos la comissió artística ja ha triat uns cent cinquanta noms i ja s'ha arribat a un consens d'una trentena.»
–Aquesta comissió artística està prou qualificada?
–«Estic convençut que sí. Com totes les comissions, ha estat designada per alcaldia i crec que està molt ben trobada. Hi ha des de grups de joves que tenen un hàbit d'assistència a espectacles fins a l'associació d'Amics de la Música, les actrius Pepa Plana o Mar Ulldemolins, el Jordi Cartanyà, de la companya Pa Sucat, el David Sancho, de Passabarret..., fins a 25 membres. En totes les comissions la gent té el més important: una gran il·lusió.»
–Tota aquesta gent ve a les reunions?
–«Hi ha gent que té més dificultat, però aleshores quedem puntualment amb ells per anar avançant o els enviem un correu electrònic.»
–Cada deu anys s'espera un espectacle estel·lar.

Noticia publicada a : El Punt/Anna Estallo
4/01/2010

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada