19 de gener 2010

8 - Any Jubilar


El 24 de gener començarà l'any jubilar en el centeneri de la coronació de la Mare de Déu de la Candela de Valls.

Amb el lema De la ciutat estel, la capital de l'Alt Camp celebrarà l'any jubilar dedicat al centenari de la coronació de la Mare de Déu de la Candela, del 24 de gener del 2010 al 6 de febrer del 2011.
Deu equips de treball preparen aquest esdeveniment, que ha estat concedit pel pontificat de Roma a partir de la sol·licitud emesa per l'arquebisbat de Tarragona. Els responsables de la parròquia de Sant Joan van argumentar com a principals motius de la petició «la preparació espiritual per a les festes decennals de la Candela del 2011», així com «la intenció d'implicar els cristians de les parròquies i tots els ciutadans de Valls en el sentit pregon i en la fidelitat a les arrels de la festa i la devoció a la Mare de Déu de la Candela».
Una de les intervencions que es va fer pensant en l'any jubilar va ser la restauració de la capella de la Mare de Déu de la Candela, una operació valorada en 125.000 euros, dels quals ja s'han recaptat més de 100.000 gràcies a les aportacions de tres-cents socis que durant tres anys hi contribuiran amb 50 euros. La reforma està a punt d'acabar i serà presentada a mitjan gener. Per completar el pressupost s'ha organitzat un concert pel dia 13 de desembre (18 h), a l'església de Sant Joan, que protagonitzarà el Cor Ciutat de Tarragona, sota la batuta de Néstor Andrenacci. I «perquè l'any jubilar no tan sols és estrictament devocional», com explicava Jordi París, membre de la comissió organitzadora, també es prepara una exposició d'icones de la Mare de Déu de la Candela que s'inaugurarà el 19 de desembre (19.15 h) a la capella dels Dolors. «La majoria de les imatges són dels anys quaranta ençà, d'autors com Borrull, Serafini, Alomà, Boltà, Jordi Mercadé, Joan Ollé o Català-Gomis, i avui formen part de col·leccions particulars», detallava Jordi París.

SÍNTESI D'ACTES

Dia 3 de desembre
20.30 h. A la residència Santa Teresa, «L'any jubilar, conèixer el passat per comprendre el present», amb l'historiador i vicari Joan Galtés
Dia 13 de desembre
18 h. A Sant Joan, concert amb el Cor Ciutat de Tarragona
Dia 19 de desembre
19.15 h. A la capella dels Dolors, exposició d'imatges de la Mare de Déu de la Candela
Dia 24 de gener
Comença l'any jubilar, amb una missa presidida per l'arquebisbe. Des de l'església del Lledó i en processó fins a l'església de Sant Joan

Font: El Punt/ Anna Estallo
26/11/2009

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada