25 d’agost 2012

LES RETALLADES TAMBÉ AFECTEN A LES FESTES DECENNALS

Portada del Vallenc del 20 de juliol de 2012
El Ple de l’Ajuntament de Valls, celebrat divendres passat, va aprovar l’aval per un import de 270.000 euros, a venciment a 31 de desembre d’enguany, amb destí a la Fundació de les Festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela per cobrir les tensions transitòries de les festes.

L’acord va obtenir els dinou vots favorables dels regidors de l’equip de govern (CiU) i els dels grups de l’oposició Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) i Candidatura d’Unitat Popular (CUP), mentre que el regidor d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) va votar en contra i el del PP, es va abstenir.

La regidora d’Hisenda i Finances de l’Ajuntament de Valls, Assumpció Casañas, va assegurar que “el retard” en el cobrament de la subvenció compromesa a la Fundació de les Festes Decennals per part de la Generalitat de Catalunya de 200.000 euros, que “no es preveu que es cobri a curt termini”, obliga el consistori a demanar aquest crèdit per pagar als proveïdors.

Explica la regidora Casañas que l’import de 270.000 euros prové dels 200.000 euros de subvenció de la Generalitat, 60.000 euros de l’aportació d’un patrocinador i 10.000 euros més provinents de la despesa financera de l’operació.

Per la seva part, els grups de l’oposició (PSC, CUP, PP i ERC) han coincidit a reclamar a l’equip de govern “claredat” sobre els comptes de la Candela i una reunió dels patrons de la Fundació de les Festes Decennals, la qual no es convoca des del passat dia 28 de desembre del 2011. En aquest sentit, l’alcalde de Valls, Albert Batet, ha assegurat que “en breu” convocarà la Fundació.

Per la seva part, el regidor d’ERC, Jordi Cartanyà, va formular diverses preguntes sobre el perquè després d'un any i mig acabades les Festes Decennals, resulta que encara tenim pagaments pendents amb alguns proveïdors i hem de fer un aval per poder demanar crèdit”.

Font: El Vallenc

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada