23 de gener 2012

Llibre: LES DECENNALS DE VALLS

Un nou llibre sobre les Festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela.


"Les Decennals de Valls. La devoció vers la Candela: religió, castells i cultura”, amb textos de Gemma Casalé, fotografies de Pere Toda i pròleg de Pepa Plana, es tracta del volum setè de la col·lecció “Post Festum” dedicada a les festes populars.

L’acte de presentació tindrà lloc dimarts 31 de gener de 2012 a les 18.30 h a la capella dels Dolors de l’església arxiprestal de Sant Joan de Valls. El Ball de la Candela de Valls, recuperat les darreres Decennals, oficiarà de mestre de cerimònies.

Invitació
Les Festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela a Valls, la celebració de la llum a la ciutat bressol dels castells, són úniques perquè tenen lloc cada deu anys, els acabats en u: tota una perio­dicitat extraordinària. Des que el 1791 se n’acordà l’organització, els actes que s’hi programen la converteixen en un temps únic i excepcional que permet el retorn dels vallencs emigrats, i alhora l’arribada multitudinària de visitants i espectadors, atrets per la singularitat de les festes, pel caràcter patrimonial i per la dimensió espectacular. Neixen de l’esforç i del treball bastit per nombroses persones, les mateixes que van imaginar els castells fa 210 anys precisament en unes Decennals i que han contribuït, amb la seva constància, a fer possible que hagin estat declarats Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la Unesco; les mateixes que compten la seva vida per Decennals gaudides; les mateixes que han afrontat les noves exigències de cada nova dècada.
El llibre de les Decennals de Valls és el setè d'una col·lecció que atresora algunes de les celebracions patrimonials més significades del nostre país, com els Carnavals de Sitges i de Vilanova i la Geltrú, la Passió i la Processó de Verges, o les Festes de les Santes de Mataró, dels Blancs i Blaus de Granollers, i de Santa Tecla a Tarragona. Una col·lecció d'Arola Editors.

Autors: Gemma Casalé Frutos i Pere Toda Serra
Editorial: Arola Editors
Idioma: Català.

Col·lecció: Post festum.
Volum: 7
Enquadernació: Tapa rígida.
Edició: Desembre del 2011
Format: 16 x 16
Tintes: Color.
Pàgines: 204
Preu: 20 €
ISBN: 978-84-15248-61-3
Disponibilitat: En premsa.

Font: Editorial Arola Editors

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada