29 de juny 2011

Concert Líric

Programa del concert

Amb motiu de la Festa de la Mare Déu de la Candela de 2009, organitzat per l'associació Amics de la Músca de Valls, tingue lloc en el teatre Principal un concert Líric a càrrec de la soprano Esther Martínez Vila, i el pianista Ramon Aspa.

La primera part la conformen cançons, o lieder, de diversos autors clàssics i contemporanis.
La segona part, després de dues àries de sarsuela, els interprets faran un reconeixament al compositor italià Giacommo Puccini, donat que le desembre de 200, es commemorava el seu 150è aniversari.

Destaquem el petit homenatge i record a la figura de Sebastià Ruè, Pbr. a la seva gran personalitat musical, amb la interpretació de la canço Nadal, de la col·lecció Infants, ocells i nadales, amb lletra del poeta Mossèn Ramon Muntanyola Pbr. Col·lecció editada a l'any 1967 amb il·lustracions d'Aurèlia Català Roca.

Sebastià Rué, Pbr.

Cervià (Les Garrigues) 1916- Valls, 29 de desembre de 1975. Va arribar a Valls a l'any 1947 com a capellà de la Casa de Caritat i del Santurari de la Mare de Déu del Lledó, i oganista de Sant Joan. Va crear l'Schola Cantorum, per a veus masculines, que interpretaven misses cantades de diversos autors del barroc amb motiu de les solemnes celebracions a la parròqui de Sant Joan; i també acompayaven amb el cant de motets la Procesó de Setmana Santa de Valls. Eren tradicionals els concerts amb el violoncel·lista Anton Musset a la missa de dotze de Sant Joan durant la Diada de Reis.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada