11 de novembre 2010

El CD de les Decennals



Una passeig sonor

El disc recopilatori encartat amb la revista Sons nº 19 constitueix un passeig sonor per tota la seqüència ritual de la festa. 
El CD te 27 parades  i s'obra amb els mallorquins Xeremiers de Son Roca interpretant el "Ball del drac". Entre les peces de nova gravació hi ha també un contundent versió del "Ball de la mulassa" interpretat per la Banda de Música Vila de Falset, la "Jota dels Gegants de Valls", interpretat per els gralles de Reus La Canyad'Or;: el "Ball del vells" a càrrec d'Eudald Ferré. Jordi Jubany i Sergi González,; el "Ball de l'ós" sonat pel grup Punt de Maldura, i un seguit de tonades que acompanyen els gegants, interpretades pels músics Francesc Sans i Àlex Fàbregas.
Pel que fa a les peces recuperades dels fons de la Fonoteca de Música Tradicional, a més del "Ball de la Candela", podrem escoltar la llarga solemnitat del "Virolai" i del "Goigs".

Aquest disc es distribuït amb la revista Sons de la Mediterrània, núm. 19 corresponent als mesos de novembre de desembre de 2010.


Edita: Enderrock Discos
Distribueix: Sons de la Mediterrània
Any: 2010

Font. Revista Sons de la Mediterrània

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada