09 de març 2010

55 - Logotip festes decennals de la Candela 2011

El logotip de les decennals del 2011 de Valls està inspirat en la corona de la Mare de déu de la Candela.

Diferents tonalitats del color blau identifiquen la versió oficial del material gràfic.


Una de les versions del logotip de les festes. Foto: TGD COMUNICACIÓ.

Les festes decennals de la Candela del 2011 ja tenen la imatge que les identificarà. El logotip és de color blau i s'inspira en la corona de la Mare de Déu de la Candela, una peça d'orfebreria que l'artista Jaume Mercadé (Valls, 1887-Barcelona, 1967) va crear fa anys i de la qual l'equip de dissenyadors de l'empresa vallenca TGD Comunicació ha fet una dissecció virtual que ha permès tenir una versió moderna i evolucionada de la preuada tiara que exhibeix la Verge de la Candela.
«Es tracta d'una construcció de forma geomètrica en què predominen els triangles amb el vèrtex mirant cap al cel i en què s'hi pot llegir ‘Decennals Candela 2011 Valls'». Així resumia el contingut bàsic del nou logotip el director de l'empresa TGD Comunicació, Josep M. Rovira, a qui l'Ajuntament de Valls va encarregar el projecte i que ahir va ser presentat públicament a l'antic hospital de Sant Roc. Els ciutadans van poder conèixer els detalls de la nova imatge que a partir d'ara identificarà totes les activitats i tràmits oficials que es duran a terme en relació amb les festes decennals que se celebraran a la capital de l'Alt Camp entre el 28 de gener i el 6 de febrer del 2011.
«La desconstrucció –com anomenen els dissenyadors l'acció de reduir a una sola dimensió qualsevol peça o objecte– ha donat com a resultat les cinc punxes triangulars que ofereixen un aspecte més modern i evolucionat de la pròpia tradició», apunta Josep M. Rovira, que amb el seu equip van buscar «la projecció cap al cel, partint de la base que aquesta és la festa de la llum», insistia Rovira.
El treball de TGD Comunicació ha conclòs amb l'elaboració de tres versions i múltiples aplicacions del nou logotip, tot i que el que farà servir l'Ajuntament de Valls de manera oficial és el que els dissenyadors anomenen tradicional: color blau de diferents tonalitats amb fons blanc o amb fons negre, i serà usat tant en els actes institucionals com en els actes religiosos.
En la versió anomenada de la llum, tota la gamma de blaus ha estat transformada en groc i això «permet apreciar el caliu de la llum d'aquesta festa».
La tercera versió ha estat batejada amb el nom de festa i amb vuit colors –blau cel, blau marí, lila, verd clar, groc, vermell, rosa i verd herba–, s'hi ha volgut simbolitzar la multiculturalitat: «És el logotip del dia a dia i també el més festiu de tots», afirma Rovira.
Els autors del material gràfic consideren que l'elaboració d'un logotip d'aquestes característiques és molt rellevant perquè «per a la ciutat serà un moment molt adequat per mostrar tots els actius de Valls. Ara és l'hora de fer pinya i d'esdevenir un referent». És amb aquesta intenció que TGD Comunicació ha buscat projectar en el logotip «l'instint de participació, la diversitat i una mica d'orgull», i això consideren que ho han aconseguit amb «la festa, l'espectacularitat, la llum i els colors», sentencia Josep M. Rovira.
Font: El pati 09/03/2010 Anna Estallo

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada