21 de gener 2010

17 - Instal·lacions per les decennals

Es presenten els nous escenaris de les Decennals de Valls del 2011
La taula de coordinació de les Decennals de Valls ha establert vuit instal·lacions per celebrar els diferents actes de la festivitat


Mar Rovira - Valls (Alt Camp) 20 de gener de 2010

El pavelló municipal del Fornàs, una gran vela destinada majoritàriament als joves, una vela de circ i una altra vela a la plaça de l'Oli són els nous equipaments que s'utilitzaran per celebrar les Decennals de l'any vinent. Per ara, ja s'han establert vuit instal·lacions les quals representaran el 25% del pressupost de les festes, segons les primeres aproximacions.

Jordi Bertran i Albert Batet
M.R En poc més d'un any, se celebraran les festes de les Decennals i durant deu dies, entre el 28 de gener i el 6 de febrer, es realitzaran diversos actes, activitats i espectacles per commemorar la festa major gran de Valls. Ara per ara, la taula de coordinació de les festes ja ha escollit els vuit equipaments protagonistes d'aquests deu dies de festivitat, dels quals quatre són nous. El pavelló municipal del Fornàs, una gran vela contemporània destinada sobretot als joves, una vela de circ i una altra vela a la plaça de l'Oli són les principals novetats.

L'objectiu es amortitzar els equipaments i "treballar per a què no hi hagin desviacions i sorpreses d'última hora", afirma Albert Batet, alcalde del municipi. Els costos d'aquests emplaçaments representaran el 25% del pressupost total de les festes tot i que és la primera estimació respecte l'aproximació de 2MEUR de pressupost inicial, el qual encara no està definit.

Així, el nou pavelló, amb un aforament de 1.600 localitats s'utilitzarà per al Ball de gala i els diferents balls d'orquestra de les Decennals. La vela gran tindrà una superfície de 2600 metres quadrats, i una estètica agosarada i moderna. La seva ubicació encara no està adjudicada, però es preveu molt pròxima al teixit urbà de la ciutat. En aquest espai es durant a terme els espectacles de grans audiències, per al joves preferentment, ja que tindrà un aforament de fins a 4.000 persones. La decisió d'utilitzar aquesta infraestructura es deu en gran part per a millorar l'acústica. "El so en una vela és molt més agradable i acurat", segons Jordi Bertran, membre de la taula de coordinació de les festes de les Decennals.

D'altra banda, una de les novetats és el paper del circ a les festes. Aquesta disciplina artística tindrà per primer cop un equipament propi, la vela del circ, que acollirà durant el dia diversos espectacles familiars i tallers per als escolars així com també espectacles de circ al vespre. També s'instal·larà un espai lligat a la gastronomia, concretament a la vela de la plaça de l'Oli, on s'hi duran a terme diverses activitats relacionades amb els productes alimentaris.

Altres espais de les Decennals i les millores dels equipaments
El Teatre Principal, el Centre Cultural i els locals de les Colles castelleres dels Xiquets de Valls són espais que acolliran produccions vallenques, arts escèniques i músiques d'arrel o de petit format, respectivament.

Segons el batlle de la ciutat, és possible que es millori algun dels equipaments de la ciutat, com per exemple els desperfectes en mobiliari del Centre Cultural o bé les goteres del Principal. Tot i això, no ha assegurat res, només que s'adequaran les instal·lacions per l'ocasió.



Font: diari digital delcamp

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada